Valdemping bij kunstgras

11 juni 2018
Kunstgras is een veilige ondergrond om op te spelen. In tuinen wordt dan ook vaak gekozen om geen valdemping te plaatsen onder het kunstgras. Voor sport- en speelveldjes is dit echter een ander verhaal. Zeker rondom speeltoestellen is valdemping uiterst belangrijk. Met het plaatsen van alleen kunstgras voldoe je niet aan de wettelijke verplichtingen. Hoe kun je dan wel voldoen aan de wettelijke verplichtingen?

Door het selecteren van de juiste ondergrond waardoor kinderen zachter neerkomen als ze vallen!

Kunstgras met valdemping

Kunstgras is van ‘nature’ dus geen valdempende ondergrond. Het materiaal is relatief dun en zorgt voor onvoldoende bescherming. Om dit te waarborgen zijn er wettelijke veiligheidseisen opgesteld waaraan een ondergrond moet voldoen. Om aan deze eisen te voldoen, gebruiken we Safetygrass waarbij gebruik wordt gemaakt van gerecycled rubber/schuim. Dit kunstgras wordt volledig op maat gemaakt en aangepast aan de valhoogte. Zo ben je verzekerd van een veilige speelomgeving!

De veiligheidseisen voor valdemping

De eisen voor valdempende bodemoppervlakken van speelplaatsen staan beschreven in de Nederlandse norm NEN-EN 1177. De norm is zoals gewoonlijk tegen betaling te downloaden via internet.

Tot een hoogte van 60 cm hoeft er in principe geen valdemping geplaatst te worden. Deze stelregel geldt niet voor toestellen die kunnen draaien of een veerconstructie bevatten. Voor deze speeltoestellen is het verplicht om demping te plaatsen die normaal gesproken wordt toegepast bij een valhoogte van 1 meter.

Boven 1 meter valhoogte kunnen we met kunstgras een gecertificeerde oplossing bieden voor de volgende hoogtes:

– Valhoogte : 1,10 meter
– Valhoogte : 1,80 meter
– Valhoogte : 2,10 meter
– Valhoogte : 2,70 meter
– Valhoogte : 3,00 meter

Wil je meer weten over onze valdempende oplossingen, of heb je vragen over ons Safetygrass? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met al je vragen!Terug naar nieuwsoverzicht

Sports & Playgrass start samenwerking met HockeyWerkt!


Lees verder

Binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!


offerteaanvraag

Het voordeel van de specialist:

  • Bij ieder project vrijblijvend advies op locatie;
  • Altijd de scherpste prijs, all in;
  • Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant;
  • Enkel gecertificeerde en veilige producten;
  • Aanleg door professionele vakmensen.

Ontdek de werkwijze van Sports & Playgrass

Vrijblijvend advies op locatie

Bij elke aanvraag, groot of klein, komen wij geheel vrijblijvend langs op locatie voor advies. Tijdens dit bezoek tonen we de diverse kunstgrassoorten en adviseren wij u over de mogelijkheden. Kort na ons bezoek ontvangt u een specifieke offerte, waarin alle kosten los worden benoemd. Door deze transparante werkwijze weet u precies wat u aan ons heeft.

Offerte aanvragen