Adventure Golfbaan Linberg Park

19 juli 2019
Begin mei kregen we een telefoontje uit Molenschot. Ons ontwerp voor de 9 holes Adventure Golfbaan bij Linberg Park was goedgekeurd. We mochten aan de slag met de realisatie! Maar hoe verliepen de maanden voor het aanleggen van de baan en hoe pakte we dit project nu aan? We vertellen je er graag meer over.

De voorbereiding

Linberg Park is een fijne partner. Vorig jaar mochten we een nieuw pannaveld realiseren en ook dit jaar wilden zij hun imposante park uitbreiden. Er lagen verschillende mogelijkheden op de plank. Een daarvan was een Adventure Golfbaan. Voor het ontwerp en de realisatie van het plan werd aangeklopt bij Sports & Playgrass. De uitdaging lag vooral in de beperkte ruimte die beschikbaar was voor de 9 holes.

Om een goed beeld te krijgen van het project bezochten we de locatie. Zo konden we een goed beeld krijgen van de ruimte, namen we de maten op en proefden we de sfeer. We wilden namelijk graag een baan ontwerpen die past binnen het thema en de sfeer van het park. De wens van Lingberg Park was dat de baan geplaatst werd onder de rook van binnenspeeltuin ‘Kids Wonderland’. Op deze plek heersen mascottes Linny & Berry over een piratenplein. Het thema was door ons dus snel bedacht, Piratengolf!

In de ontwerpfase hebben we 2-D tekeningen uitgewerkt om de klant een goed beeld te geven van ons plannen. Dit startte met het ontwerpen van enkele holes. Op deze manier konden we proeven of we de juiste snaar raakte. Gelukkig was men direct enthousiast en werden de ontwerpen verder aangevuld met 9 holes. Ontwerpen waarbij alles tot in detail werd uitgewerkt, van aankleding en attributen tot de hindernissen.

De Officiële Go!

Soms krijg je te horen dat je het project niet mag maken. Het budget was niet toereikend, het idee sloot niet goed aan, of een concullega heeft het beter gedaan. Allemaal risico’s die horen bij ons vak! Bij het ontwerp van de Adventure Golfbaan was dat niet het geval. Linberg Park was overtuigd van ons plan en geloofde in de meerwaarde voor het park. We kregen een Go als we konden voldoen aan de volgende voorwaarden: de golfbaan moest op uiterlijk 1 juli klaar zijn.

Met de normale levertijden van onze leveranciers was dit niet gelukt. Verschillende materialen worden namelijk geproduceerd in het buitenland. Om toch te kunnen voldoen aan deze eis hebben we alles op alles gezet en met succes! De materialen zouden op tijd in huis zijn om op tijd met de realisatie te kunnen starten.

Uitvoering van het project

Op vrijdag 14 juni konden we van start. Onze grondwerkers konden in prachtige weersomstandigheden beginnen met het profileren van het terrein en het uitzetten van de banen. De week erna kreeg het project steeds meer vorm. De contouren van de banen werden zichtbaar door het plaatsen van de stenen en houten palen. De banen werden vervolgens afgewerkt met stabilisatiezand en de eerste hindernissen werden geplaatst.

Naast de banen werd een Nobracal-pad geïnstalleerd. Dit Nobracal-pad heeft de uitstraling van een zandpad, maar wordt hard. Je krijgt dus geen last van verzakkingen en modder. Rondom de holes werden houten hekken geplaatst en de ingang voorzagen we van opvallende borden. Voor de enthousiaste gasten werd toen voor het eerst de nieuwe naam onthult: ‘Linny en Berry Adventure Minigolf’.

De tweede week stond volledig in het teken van kunstgras. Op de golfbanen werd gekleurd kunstgras geplaatst. Hier en daar brachten we hoogteverschillen aan om het spelletje net wat moeilijker te maken. Donderdag 27 juni legde we de laatste hand aan het project. De laatste hindernissen werden geplaatst en alle details werden tot in de puntjes afgewerkt. Met een tevreden gevoel konden we het project voor de deadline opleveren bij de klant. De golfstick en ballen werden overhandigd waarna de baan geopend kon worden!

Het eindresultaat mag er wezen, al zeggen we het zelf. Ook de eerste gasten en het park zelf was enthousiast. De aankomende jaren kan er in ieder geval flink gespeeld worden. Er liggen zelfs plannen om volgend jaar het aantal holes uit te breiden naar 12. Daar kijken we nu al naar uit!

We willen Linberg Park bedanken voor het vertrouwen en de fijne samenwerking. Heb je zelf interesse om een Adventure Golfbaan te plaatsen? Wij komen graag vrijblijvend langs voor advies, informatie en een uitgebreid plan. Elk plan is maatwerk, want ieder park en ieder project vraagt iets anders!Terug naar nieuwsoverzicht

Sports & Playgrass start samenwerking met HockeyWerkt!


Lees verder

Binnen 24 uur reactie op uw aanvraag!


offerteaanvraag

Het voordeel van de specialist:

  • Bij ieder project vrijblijvend advies op locatie;
  • Altijd de scherpste prijs, all in;
  • Hoge kwaliteit kunstgras van Europese fabrikant;
  • Enkel gecertificeerde en veilige producten;
  • Aanleg door professionele vakmensen.

Ontdek de werkwijze van Sports & Playgrass

Vrijblijvend advies op locatie

Bij elke aanvraag, groot of klein, komen wij geheel vrijblijvend langs op locatie voor advies. Tijdens dit bezoek tonen we de diverse kunstgrassoorten en adviseren wij u over de mogelijkheden. Kort na ons bezoek ontvangt u een specifieke offerte, waarin alle kosten los worden benoemd. Door deze transparante werkwijze weet u precies wat u aan ons heeft.

Offerte aanvragen